Foorkramers opgelucht na topweekend voor Sinksenfoor

Nadat de tweede editie van de Sinksenfoor op Spoor Oost in Borgerhout de voorbije weken al te vaak letterlijk in het water viel, zijn de foorkramers na een topweekend met meer dan 150.000 bezoekers plots een stuk positiever gestemd. "Dit maakt veel goed en het weerbericht voor de volgende dagen ziet er ook prima uit", zegt woordvoerder Jean-François Vlasselaerts. "Hoewel de foor dit jaar een stuk minder lang duurt, stevenen we toch af op eenzelfde bezoekersaantal." Na een niet bijster geslaagde eerste editie op Spoor Oost - omwille van de verplichte verhuis weg van de Gedempte Zuiderdokken - willen de stad Antwerpen en de foorkramers de Sinksenfoor er dit jaar weer bovenop helpen. Vooral de randanimatie werd flink uitgebreid, met onder meer optredens, kinderanimatie en binnenkort het EK voetbal op groot scherm.

"De kinderanimatie op woensdag is een groot succes en op donderdag staat er dan wel niet zo gek veel publiek bij de optredens, maar op de foor zelf loopt er ook dan veel volk", stelt Vlasselaerts. "Jammer genoeg was het tijdens het weekend steeds slecht weer, tot afgelopen weekend."

Een aantal foorkramers had vorige week geopperd om de Sinksenfoor alsnog een week langer te laten duren, maar daar kon de stad niet op ingaan. "Omdat Pinksteren dit jaar zo vroeg valt, zitten velen binnenkort een hele tijd zonder inkomsten voor de foor in Brussel begint", legt Vlasselaerts uit. "Maar de Sinksenfoor, daar moet je natuurlijk ook politie en camerabewaking voor hebben en we begrijpen dat het - ook financieel - niet evident is om dat nu nog te verlengen."

De Sinksenfoor is nog tot en met zondag 19 juni dagelijks open.

bron: Belga