Flixbus bedient nu ook kleinere steden

Flixbus bedient nu ook kleinere steden

Flixbus rijdt ondertussen al anderhalf jaar rond in ons land en vervoerde al zijn miljoenste Belgische klant. De dienst is populair in Europa omdat de ritten goedkoop zijn. Zo betaal je voor een enkeltje van Brussel naar Parijs zo'n 13 euro.

"Ondertussen hebben we een breed aanbod vanuit de grote Belgische steden, zoals Antwerpen en Brussel. Ons product slaat er goed aan, vandaar dat we nu naar de kleine en middelgrote steden in de Benelux kijken. In de laatste maanden werden onder meer Hasselt, Leuven en Aarlen aangesloten", verklaart topman voor de Benelux Max Zeumer.

In de lente van 2017 zullen er nog steden volgen. Verder zal het bedrijf ook nieuwe internationale verbindingen vanuit ons land opstarten, zoals naar Scandinavië en Italië. Bestaande routes naar Frankrijk, Duitsland of Nederland zullen daarnaast vaker rijden.

Chauffeurs aannemen

Zo'n 5.000 chauffeurs van 250 partnerbedrijven uit heel Europa voeren de ritten uit. In ons land is dat het busbedrijf Staf Cars uit Lommel. Dat zal 37 nieuwe chauffeurs aanwerven voor de Flixbus-ritten. Verder zal het bedrijf 4,3 miljoen euro investeren in nieuwe bussen.

Daarvoor doen ze een beroep op twee bussenbouwers, de Belgische Van Hool en Nederlandse VDL "Zo steunen we de Belgische en de Nederlandse busindustrie", vertelt Paul Cremers, de CEO van Staf Cars aan De Tijd.