Flipkens heeft geen schijn van kans tegen Sasnovich

Flipkens heeft geen schijn van kans tegen Sasnovich

Voor Kirsten Flipkens (WTA 50) is het een Australian Open om snel te vergeten geworden. De 33-jarige Kempense moest in de eerste ronde na nauwelijks een uur tennis in twee korte sets (6-1 en 6-1) inpakken tegen de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 31). Flipkens verloor meteen haar eerste opslagspelletje en zette zo de toon voor een tegenvallende eerste set. Sasnovich domineerde en verzilverde al na 21 minuten haar eerste setpunt, 6-1. Ook in de tweede set moest onze landgenote haar eerste opslagspelletje inleveren. Sasnovich bleef heer en meester en had voldoende aan haar eerste wedstrijdpunt om de partij uit te serveren, opnieuw met 6-1.

Flipkens neemt in Melbourne, aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson, ook deel aan het dubbelspel. Het duo, het dertiende reekshoofd, treft woensdag in de eerste ronde de Zwitsers-Russische tandem Timea Bacsinszky/Vera Zvonareva.

Eerder op de dag verloor kwalificatiespeelster Ysaline Bonaventure (WTA 159) haar duel in de eerste ronde tegen de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 123). Alison Van Uytvanck (WTA 52) treft momenteel de Deense Caroline Wozniacki (WTA 3).

bron: Belga