Flikken-actrice langer in de cel nadat ze betrapt werd met drugs op TML

Flikken-actrice langer in de cel nadat ze betrapt werd met drugs op TML

Grives werd samen met twee Amerikaanse vrouwen gecontroleerd aan de ingang van het festival in Boom. De Nederlandse actrice had 1 gram cannabis, 5 xtc-pillen, 15 gram MDMA, 10 gram cocaïne en 2,3 gram ketamine bij. Bij de huiszoeking op haar tijdelijke verblijfadres in Rumst werd nog veel meer drugs gevonden: 77 xtc-pillen, 1,80 gram hasj, 11,20 gram cocaïne, 11,80 gram amfetamine, 9,80 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,90 gram GHB en 1,20 gram cannabis.

Grives is nu samen met de twee andere vrouwen naar de correctionele rechtbank verwezen voor het dealen van drugs. De Nederlandse blijft ook verder aangehouden. Een datum voor het proces is er nog niet.

Acteerrol

De advocaat van Grives reageerde teleurgesteld op de beslissing van de raadkamer om haar aanhouding te handhaven. "Ik had gehoopt op een ander resultaat", zei meester Luk Delbrouck. Hij verwacht dat het proces over een twee- tot drietal weken van start zou kunnen gaan.

Grives zou tegenover de onderzoeksrechter verklaard hebben dat ze de drugs bij zich had, omdat ze zich voorbereidde op een acteerrol. "Het is iets genuanceerder dan dat, maar dat zal wel nog duidelijk worden tijdens het proces", aldus Delbrouck.