Flashgap, de app die de gaten in je geheugen vult

Na een nachtje uit durft het wel eens gebeuren dat niet alles even helder in je geheugen gegrift staat. Of omgekeerd, zijn er dingen die je je liever niet meer zou herinneren.

Maar nu is er een app die niet enkel de gaten in je geheugen opvult, maar deze ook deelt met je vrienden. Flashgap slaat alle foto's op en maakt ze pas de volgende dag beschikbaar. Iedereen die op het feestje was kan de foto's bekijken, maar alleen de maker van de foto kan ze weer verwijderen. Voor je je zorgen maakt, echt gênante foto's kan je ook laten verwijderen door een berichtje te sturen naar het support-team. En elke foto die verwijderd wordt, verdwijnt op elke mobiel.

Voor je ergens naartoe gaat maak je een evenement aan en nodig je je vrienden uit. Tijdens het feestje maak je foto's, maar deze verdwijnen na drie seconden. Alle foto's komen samen in een album terecht en het album verschijnt pas de volgende middag op je mobiel.

De app is geïnspireerd op de aftiteling van de film The Hangover uit 2009, een film waarin een groep vrienden een vrijgezellenavond vieren. De dag later proberen ze dan samen uit te zoeken wat er de vorige avond net allemaal gebeurde.

Julian Kabab, de uitvinder van Flashgap legt uit, "Met de film in het achterhoofd probeerden we zelf eens hoe het zou zijn. We experimenteerden met GoPro's op ons hoofd en hadden achteraf zoveel plezier met de avond te reconstrueren dat we dachten dat er wel vraag voor zou zijn."

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=llBoAvU21IE[/embed]