Flanders Cup Ninove - Kevin Borlée klopt broer Jonathan in laatste test voor EK

Flanders Cup Ninove - Kevin Borlée klopt broer Jonathan in laatste test voor EK

Kevin Borlée heeft zaterdag de 400 meter gewonnen op de Flanders Cup atletiek in Ninove. Hij liep bij een enorm sterke wind naar 45.59. Jonathan Borlée werd tweede in 45.90. De chrono mag dan nog niet denderend zijn, maar Kevin Borlée liet een dikke week voor de start van het EK atletiek in Berlijn een meer dan behoorlijke indruk in Ninove. De felle wind belette echter het lopen van een toptijd. Het was Jonathan Borlée die als snelste vertrok, maar hij moest dat in de laatste rechte lijn bekopen. Julien Watrin bleef met 47.33 alweer Alexander Doom (47.71) voor, en lijkt zo het zesde plaatsje in de Belgische 4x400 meter verzekerd te hebben. De andere Belgian Tornados worden de drie broers Borlée, Jonathan Sacoor en Robin Vanderbemden.

"Het gevoel was goed", aldus Kevin Borlée. "Volgens mij heb ik de benen om onder de 45 seconden te duiken. De eerste 200 meter kon je gewoon niet hard gaan met die wind vandaag. Jonathan probeerde dat toch, maar betaalde het cash op het einde. Zelf zit ik sinds het BK in het goede ritme. Ik ging nooit met zo weinig wedstrijden in de benen naar een groot toernooi, maar ik moet het ermee doen. Ik zal proberen mijn ervaring uit te spelen."

"Een topchrono was gewoon onmogelijk met die wind", trad Jonathan Borlée zijn tweelingbroer bij. "Maar deze wedstrijdprikkel had ik absoluut nodig met het oog op het EK. Ik voel me elke dag beter, en al was ik liever met meer vertrouwen naar Berlijn gegaan, voel ik me wel oké. Het ritme begint eindelijk te komen. Het keerpunt was Heusden, waar het gevoel voor het eerst goed was."

.

bron: Belga