Flanders Cup Lokeren - Philip Milanov wint zowel discuswerpen als kogelsoten

Flanders Cup Lokeren - Philip Milanov wint zowel discuswerpen als kogelsoten

Philip Milanov heeft zondag op de Flanders Cup atletiek in Lokeren zowel het discuswerpen als het kogelstoten gewonnen. Met de discus kwam hij tot een degelijke 65m60, met de kogel tot een persoonlijk record van 18m63. De beste seizoensprestatie van Milanov in het discuswerpen is zijn 66m51 van op de Diamond League in Stockholm, zijn Belgisch record staat op 67m26. De Bruggeling is al geplaatst voor het EK in Berlijn, waar hij zijn zilveren medaille van in Amsterdam te verdedigen heeft, maar had toch gehoopt om in Lokeren wat verder te gooien. "Ik kan eigenlijk niet zeggen dat het goed was vandaag. Vooral ritmisch zat het niet snor. Ik wilde een beetje té graag en draaide te snel. Om op het EK op het podium te geraken, zal ik mijn Belgisch record moeten verbeteren."

Met zijn persoonlijk record in het kogelstoten, dat Milanov in Lokeren met 23 centimeter bijstelde, was hij wel opgetogen. "Dat is een goed teken. Ik voerde alles wat trager uit dan tevoren bij het discuswerpen, en dat loonde. De komende weken moet ik vooral nog aan mijn ritme werken."

De volgende competitie van Milanov is de Diamond League in Parijs op 30 juni. Ook het BK, op 7 en 8 juli in Brussel, staat op de planning.

bron: Belga