Fitness is ideale plek om te daten

Fitness is ideale plek om te daten

Een bezoekje aan de fitness is niet alleen goed voor je lichaam, het zou je wel eens een date kunnen opleveren. Dat blijkt uit een enquête bij 1.000 Amerikanen in opdracht van EllipticalReviews.com. Als we het onderzoek mogen geloven, is 21% van de mannen en 43% van de vrouwen al eens versierd geweest tijdens het sporten.

Opvallend genoeg loopt quasi niemand een blauwtje. In 97% van de gevallen krijgt het geflirt nog een vervolg. Bij de overgrote meerderheid beleven de sporters een avontuurtje (66%), maar het kan ook leiden tot een afspraakje (61%) of zelfs een relatie (24%).

Kijken en kijken, kijken

Heel wat mensen beweren dat ze niet graag naar een sportschool gaan omdat ze zich dan bekeken voelen. Dat is geen verrassing, als je weet dat 71% van de mannen toegeeft dat ze naar andere mensen staren. Bij de vrouwen bezondigt slechts de helft zich aan gluurgedrag.

Bovendien blijft het meestal bij kijken, want veel mensen hebben een hekel aan fysiek contact in de fitness. Zo'n 45% van de vrouwen en 11% van de mannen voelt zich naar eigen zeggen oncomfortabel als iemand hen aanraakt. Ze krijgen er een ongemakkelijk gevoel van en vinden het zweet van een vreemde maar vies.