'Firedooring' is de nieuwste datingtrend

'Firedooring' is de nieuwste datingtrend

 is 'firedooring' de nieuwste toevoeging aan het lijstje met datingtrends. Maar wat bekent het juist?

Volgens Metro UK is 'firedooring' het fenomeen waarbij je veel tijd en moeite in iemand steekt en niets terugkrijgt. De naam van de trend is gebaseerd op de bekende nooduitgang-deuren die je maar langs één kant open krijgt.

Van één kant

Wanneer ben je nu eigenlijk het slachtoffer van 'firedooring'? Als je bijvoorbeeld nooit een antwoord krijgt op je berichtjes, maar zelf alles laat vallen als je een berichtdeuntje hoort. Of als je geduldig naar het gezeur van je partner luistert, maar als hij nooit tijd maakt voor jouw klaagzang. Kortom, als het maar van één kant lijkt te komen.

'Firedooring' kan in relaties voorkomen, maar ook in een vriendschap. Iedereen kent wel die ene persoon die nooit de moeite doet om naar jouw feestje te komen, maar kwaad wordt als je haar housewarming mist.

Niet forceren

Niet elke relatie hoeft helemaal gelijk te zijn in elk aspect, maar als het evenwicht volledig uit balans is, zal de relatie niet lang standhouden. Is de trend van toepassing in jouw liefdesleven of vriendschap? Dan moet je de relatie niet proberen te forceren en is het beter om je kansen te wagen bij iemand die zijn deuren wagenwijd openzet voor jou.