Financial Times classificeert Mechelen in top tien 'steden van de toekomst'

Financial Times classificeert Mechelen in top tien 'steden van de toekomst'

Mechelen prijkt in de lijst van ‘European cities of the Future' die elke twee jaar gepubliceerd wordt in de bijlage fDi Magazine, verspreid bij 750.000 digitale abonnees. Van de 55 geselecteerde kleinere Europese steden is Mechelen de enige Belgische centrumstad in de top tien: op de negende plaats als ‘Best Micro City over all' en ‘Best Micro City voor economic potential', en zelfs op de derde plaats als ‘Best Micro City for Connectivity'.

"Dit is zonder meer indrukwekkend", reageert de Mechelse burgemeester Bart Somers. "Het is een erkenning voor het gevoerde beleid de voorbije jaren. Maar bovenal is het toch een economische opsteker. Het betekent dat onze stad nog nadrukkelijker op de internationale radar staat te knipperen als ideale toekomstlocatie voor nationale en internationale investeerders."

Mechelen is de enige Belgische stad die zo vaak voorkomt in de lijstjes van de Financial Times. Brussel staat bij de grootste Europese steden op de zevende plaats voor connectiviteit, Antwerpen kaapt de achtste plaats voor economisch potentieel bij de grote stedeb en Gent komt bij de kleinere steden voor op negen voor strategie.

Foto Flickr / Jean & Nathalie

@BartSomers #2800love

— Eva Daeleman (@evadaeleman) 15 februari 2016