Files vakantieverkeer blijven aangroeien, in Rhônevallei al meer dan 15O km file

Files vakantieverkeer blijven aangroeien, in Rhônevallei al meer dan 15O km file

Mobiliteitsorganisatie Touring meldt omstreeks 11 uur zaterdag dat de files van het vakantieverkeer aangroeien. Vooral in Frankrijk, meer bepaald in de Rhônevallei is er sprake van extreem lange files, in totaal gaat het om meer dan 150 kilometer files. De piek wordt kort na de middag, omstreeks 13 uur, verwacht. Op de Franse snelwegen groeien de files snel aan op de A10 Parijs - Bordeaux, op de A63 tussen Bordeaux en Biarritz en op de A71A75 Orléans - Clermont Ferrand - Béziers, maar het zwaartepunt van de verkeersproblemen ligt in de Rhônevallei richting zuiden (een 150 km in het totaal) en de tendens is nog altijd stijgend, met als langste file 78 km file Donzère. Verder zijn er ook al erg lange files vertragingen op de A9 Orange - Spanje.

Ook in Duitsland zijn zeer zware files richting zuiden, met erg druk verkeer op de A3 Keulen - Frankfurt - Nurnberg - Passau en op de A8 tussen Stuttgart, München en Salzburg. Ook in Zwitserland is er zeer druk verkeer met vertragingen aan de St-Gotthardtunnel. Er staat daar zaterdagvoormiddag 14 km file richting zuiden of een wachttijd van meer dan 2 uur en 12 km file aan de Italiaanse grens. Ook files op de alternatieve weg voor Gotthardtunnel tussen Chur en Bellinzona.

In Oostenrijk ten slotte staat er 4 km file voor de Karawankentunnel, richting Slovenië. De tunnel wordt tussen 11 en 18 uur afgesloten omdat de Russische president Vladimir Poetin een bezoek brengt aan Slovenië.

bron: Belga