Fietsende Muyters trekt veel bekijks in Jakarta

Fietsende Muyters trekt veel bekijks in Jakarta

Fietsers zijn een zeldzaamheid in Jakarta door het chaotische verkeer en de broeierige hitte. De minister zorgde dan ook voor groot jolijt bij de Indonesiërs. Zelfs de escorterende agenten haalden hun smartphone boven om de fietsende Vlamingen te vereeuwigen.

Belgische economische missie Indonesië: ontmoeting president Widodo, en Muyters op de fiets. #VRT-Journaal, 13/19u pic.twitter.com/rkkZUlrCcH

— Stefan Blommaert (@StefanBlommaert) 15 maart 2016

Muyters was een dakrenovatie in het Bank Mandiri Museum gaan bekijken waar het bedrijf De Boer Waterproofing Solutions uit Schoten voor verantwoordelijk is. Het museum, nog onder Nederlands bewind gebouwd, had enkele fietsen in oude stijl in huis. Ondanks de hitte en het risico op een plotse onweersbui wilde Muyters een tochtje naar de oude haven van Jakarta maken.

«Het was een andere manier om het vervoer te regelen. Als we iedereen mee wilden nemen, gingen we het nooit georganiseerd gekregen hebben met busjes. En bovendien ben ik minister van Sport. Er een beetje sport bij lappen, is niet slecht», verklaarde de minister na afloop. Hij kwam er uiteindelijk zonder kleerscheuren vanaf.

Foto Belga / B. Doppagne