Ferrero bereid Delacre over te kopen

Ferrero bereid Delacre over te kopen

De Italiaanse groep Ferrero heeft de intentie om de koekjesfabrikant van Belgische oorsprong Delacre over te kopen. Dat schrijft de Italiaanse krant La Stampa zaterdag. De multinational zou via een van zijn filialen een bod hebben gedaan om het bedrijf te kopen, dat al meer dan 120 jaar koekjes produceert die nu in meer dan 30 landen worden verdeeld. "Dit is de kans om een interessante markt te verkennen waarin Ferrero momenteel nog niet actief is en die een significant groeipotentieel heeft", verklaarde de groep in een intern bericht, dat La Stampa kon inzien. Financiële details staan er weliswaar niet in.

In 1879 behaalde Charles Delacre het brevet "Hofleverancier" dankzij de oprichting van een chocolaterie in Elsene in 1872. Het eerste koekje werd in 1891 geproduceerd in de fabriek in Vilvoorde, onder de naam "Pacha Delacre". De Britse groep United Biscuits kocht Delacre in 1998. In november 2014 werd de Turkse groep Yildiz Holding eigenaar van United Biscuits. Yildiz Holding bezit eveneens de Belgische pralineproducent Godiva.

Eind 2014 stelde Delacre 296 mensen tewerk in België en draaide het bedrijf een omzet van zowat 120 miljoen euro. De huidige koekjesproductie gebeurt in de fabrieken in het Franse Nieppe (Niepkerke) en het Belgische Lambermont.

Ferrero, producent van Kinder, Nutella, Tic Tac en Mon Chéri, haalde dan weer een omzet van 9,54 miljard euro tijdens het boekjaar dat op 31 augustus 2015 werd afgesloten. De Italiaanse groep stelde meer dan 33.000 mensen te werk eind augustus 2015.

bron: Belga