Ferrera is de volgende die zijn boeltje mag pakken

Ferrera is de volgende die zijn boeltje mag pakken

De reden hoeft niet ver gezocht te worden. Na elf speeldagen staat KV Mechelen voorlaatste in stand, wat niet meteen is wat ze bij het bestuur in gedachten hadden. Afgelopen weekend nog gingen de Mechelaars met de billen bloot in de zespuntenmatch tegen Eupen. De 4-1 nederlaag in de Oostkantons bleek de spreekwoordelijke druppel.

"onvoldoende impact"

«We zijn zwaar ontgoocheld in de resultaten», zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans. «De wedstrijd in Eupen heeft bewezen dat de coach nog onvoldoende impact heeft op de groep om resultaten neer te zetten. Ook de spelers dragen verantwoordelijkheid, maar er moest ingegrepen worden.»

Ferrera was sinds september vorig jaar aan de slag Achter de Kazerne. De Brusselaar nam toen over van Aleksandar Jankovic, die hem op zijn beurt verging bij Standard. Een opvolger is er voorlopig nog niet, maar van enige overhaasting is geen sprake.

Opvolger?

«Het is niet de bedoeling om heel snel een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen», aldus Timmermans. «We zullen zien welke kandidaturen ons bereiken en zullen ons niet onder druk laten zetten. Ondertussen nemen (assistenten, red.) Tom Caluwé, Sven Swinnen en (keeperstrainer, red.) Jugoslav Lazic de leiding.»

Na STVV, Lokeren, Anderlecht, Oostende en AA Gent is KV Mechelen al de zesde eersteklasser die dit seizoen een trainerswissel doorvoert.