Fellaini: "We moeten met 'ballen' spelen tegen Italië"

Fellaini: "We moeten met 'ballen' spelen tegen Italië"

"We moeten met persoonlijkheid en met lef spelen tegen Italië, en sorry dat ik het zo zeg, ook met 'ballen'". Zo klonk het bij Rode Duivel Marouane Fellaini na afloop van de training van de Belgen in Le Haillan. De fysiek sterke middenvelder, de topschutter in de Belgische EK-selectie, wordt maandag in Lyon in de basis verwacht tegen de Squadra, om de Belgen kracht en lengte bij de brengen. "Iedereen wil starten en concurrentie maakt onze groep sterker. We zien wel of ik maandag start - zelf weet ik dat nog niet - maar iedereen uit onze selectie is in staat om titularis te zijn", klonk het bij de middenvelder. "De coach kent me uitstekend en als hij me nodig heeft, sta ik er en probeer ik de ploeg iets bij te brengen".

Fellaini erkent het belang van de wedstrijd tegen de Squadra. "Het maakt niet uit wie er speelt, maar ik vind dat we moeten winnen, de eerste wedstrijd op een toernooi is heel belangrijk". De (geblondeerde) krullenbol is een wapen op stilstaande fases en kan zowel defensief als offensief zijn steentje bijdragen. "Stilstaande fases zijn doelkansen, we hebben er de voorbije dagen ook op getraind."

'Big Fella' krijgt bij zijn club Manchester United vanaf komend seizoen ene José Mourinho als coach en kijkt daar enorm naar uit. "ik heb bij United nog een contract voor één jaar mét één seizoen optie. Na het EK ga ik op vakantie, daarna wil ik hem laten zien wat ik kan", aldus Fellaini, die toegaf dat hij al een sms gekregen had van de Portugees, "onder meer om me succes te wensen op het EK. Samen met hem kunnen we grootse prestaties neerzetten, hij is een coach die titels wil en kan winnen."

bron: Belga