Felix Van Groeningen begint aan film met Steve Carrell in hoofdrol

Op 27 maart start Felix van Groeningen met de opnames van 'Beautiful Boy', zijn eerste Amerikaanse film. Van Groeningen, bekend van 'The Broken Circle Breakdown' en 'Belgica', strikte Steve Carell voor één van de hoofdrollen.
door
Ruth
Leestijd 1 min.

'Beautiful Boy' vertelt het verhaal van een vader die machteloos toeziet hoe zijn zoon kampt met een crystal meth-verslaving en het gevecht dat hij voert tijdens zijn ontwenningsperiode. Het scenario is van de hand van Felix van Groeningen en Luke Davies. De film wordt geproduceerd door Plan B, het productiehuis van acteur Brad Pitt, dat succesvolle films maakte als 'Moonlight' en 'Twelve Years A Slave'.

AFP / J. Tallis

Steve Carell, de Amerikaanse acteur bekend van de Amerikaanse versie van 'The Office', en van recente films als 'Foxcatcher' en 'The Big Short', speelt de rol van de vader. De zoon wordt gespeeld door Timothee Chalamet.

"Ik heb echt lang uitgekeken naar deze nieuwe spannende stap en ik kan bijna niet geloven dat het nu eindelijk zo ver is. Het verhaal heeft me van de eerste minuut ontroerd, de hoofdacteurs zijn fantastisch en ik word omringd door de juiste mensen dus ik kijk er heel erg naar uit", aldus Van Groeningen in Het Laatste Nieuws.