Felicitaties van politici voor politie na arrestaties

Verschillende politici hebben de politie al gefeliciteerd met de arrestatie van de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam. "Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon beloofde Molenbeek op te kuisen. Hij hield woord. Proficiat @FedPol_pers", tweette N-VA-voorzitter Bart De Wever. "Heel veel respect voor veiligheidsdiensten. Iedereen haalt opgelucht adem nu #Abdeslam gepakt is", in de woorden van Wouter Beke, voorzitter van CD&V.

"Sterk. We hebben hem. Bravo aan de hele ploeg @CharlesMichel en @FedPol_pers", tweette Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten. "Indrukwekkend werk van politie, justitie en veiligheidsdiensten!", zei vicepremier Kris Peeters (CD&V) op Twitter.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) hield het bij "We hebben hem" en was daarmee het eerste lid van de regering dat de arrestatie bevestigde. "Salah Abdeslam is gevat. Schitterend werk door het gerecht en onze politie en veiligheidsdiensten #proficiat", zei tot slot Koen Metsu (N-VA), voorzitter van de commissie Terrorismebestrijding in de Kamer.

bron: Belga