Feest barst los bij Vlaams Belang

Feest barst los bij Vlaams Belang

Op de partijbijeenkomst van Vlaams Belang in Londerzeel hangt een zeer feestelijke stemming na een korte speech van voorzitter Tom Van Grieken. De naam van de voorzitter wordt door het massaal toegestroomde publiek gescandeerd. De zaal liep in de late namiddag vlot vol, toen de eerste resultaten begonnen binnensijpelen. Oudgedienden Gerolf Annemans en Filip Dewinter kregen bij aankomst luid applaus, maar zij gaven duidelijk de schijnwerpers aan de jonge garde van de partij.

Dries Van Langenhove, lijsttrekker voor de Kamer in Vlaams-Brabant, werd getrakteerd op een ovatie, een erehaag met vlaggetjes door jonge Vlaams Belangers en de leuze "Linkse ratten, rol uw matten."

Tom Van Grieken liet op zich wachten, maar deed de zaal bij aankomst ontploffen. In een korte speech riep hij zijn aanhangers op om geen leedvermaak te tonen over het verlies van andere partijen. Toch was eerder op de avond af en toe hoongelach te horen bij beelden van - minder volgelopen - partijbijeenkomsten op het grote scherm.

bron: Belga