Federer lost Nadal af aan kop van ATP-ranking

Federer lost Nadal af aan kop van ATP-ranking

De Zwitser Roger Federer heeft vandaag opnieuw de koppositie veroverd op de nieuwe ATP-ranking. Federer won gisteren zijn 98e ATP-titel in Stuttgart en neemt bovenaan de rangschikking over van de Spanjaard Rafael Nadal. Verderop in de top 10 behield David Goffin, die gisteren de finale van het exhibitietoernooi in Deauville Trouville won, zijn negende stek. Komende week komt Goffin, ter voorbereiding op Wimbledon, uit op het befaamde grastoernooi van Queen's. Dankzij zijn finaleplaats in Stuttgart komt Federer voor het eerst sinds 20 mei opnieuw helemaal bovenaan de ATP-ranking. Vorige maand was hij wel slechts een week het nummer 1 van de wereld.

Nog in de top tien wisselden de Bulgaar Grigor Dimitrov en de Kroaat Marin Cilic van plaats. Dimitrov is nu nummer vijf, Cilic nummer zes. Ook de Brit Kyle Edmund maakte op de zeventiende plaats een plekje winst ten koste van de Fransman Lucas Pouille.

In het klassement van de hoogst gerangschikte Belgen veranderde er weinig. David Goffin (ATP 9) en Ruben Bemelmans (ATP 103) behielden hun stek. Steve Darcis (ATP 245, -4), Arthur De Greef (ATP 295, -11) en Julien Cagnina (ATP 299, -5) maakten licht verlies. Christoph Heyman (ATP 290) won twee plaatsen.

bron: Belga