Fed Cup - Van Herck wil niet lang treuren om degradatie: "Er volgend jaar weer staan"

Fed Cup - Van Herck wil niet lang treuren om degradatie: "Er volgend jaar weer staan"

De Belgische kapitein Johan Van Herck toonde zich strijdvaardig na de nipte 2-3 nederlaag tegen Spanje in de barrages om een plek in Wereldgroep I. "Ik ben heel fier op mijn ploeg", reageerde de bondscoach. "Volgend jaar eisen we onze plaats in Wereldgroep I weer op." "Deze nederlaag komt zeker hard aan", stak Van Herck van wal. "We hebben tot en met het beslissende dubbelspel alles gegeven. Dit hoort bij topsport, we moeten dit verlies aanvaarden. Mijn team heeft er alles aan gedaan en tot het laatste punt gevochten, en dit tegen een ploeg die op papier de uitgesproken favoriet was."

Ysaline Bonaventure (WTA 122) bezorgde de Belgen zondag een voorsprong na een stuntzege tegen kopvrouw Garbiñe Muguruza, waarna Yanina Wickmayer (WTA 127) kansloos de boot in ging tegen Carla Suarez Navarro (WTA 27). Nadien verloren Kirsten Flipkens en Bonaventure het beslissende dubbelspel van Muguruza en Suarez Navarro.

"Ysaline speelde een hele sterke enkelpartij", analyseerde de Belgische T1. "Ze haalde tegen Muguruza echt het onderste uit de kan. Ik hoop dat dit resultaat haar in het vervolg van haar loopbaan kan helpen. Yanina trof nadien een sterke Suarez Navarro, dat kan gebeuren. Nadien koos ik voor Kirsten en Ysaline in het dubbel. Dat was volgens mij een logische optie, gezien het verloop van het weekend. Ze speelden zoals ik het van hen verwachtte, maar haalden het net niet. Jammer, maar het is zo."

De Belgen moeten nu volgend jaar aan de bak in Wereldgroep II. Van Herck is niet van plan lang op dat tweede niveau te tennissen. "We hebben dit weekend tegen een sterke tegenstander laten zien wat we in onze mars hebben. We gaan allemaal hard werken om er volgend jaar weer te staan. We willen dan onze plaats weer opeisen in Wereldgroep I."

bron: Belga