Fed Cup - Van Herck sluit 1e dag af met duidelijk doel: "Zondag 2 noodzakelijke punten pakken"

Fed Cup - Van Herck sluit 1e dag af met duidelijk doel: "Zondag 2 noodzakelijke punten pakken"

België en Spanje houden elkaar in evenwicht na twee wedstrijden in de barrages om een plek in Wereldgroep I van de Fed Cup. Kapitein Johan Van Herck blijft geloven in de Belgische kansen. "We willen morgen de twee noodzakelijke punten pakken en de eindzege veiligstellen", is de T1 strijdvaardig. Kirsten Flipkens (WTA 59) zette de Belgen op het hardcourt van de Kortrijkse Lange Munte op 1-0, met een knappe zege in drie sets (6-3, 4-6 en 6-4) tegen Garbiñe Muguruza (WTA 19). Alison Van Uytvanck (WTA 52) ging nadien kansloos de boot in tegen Carla Suarez Navarro (WTA 27) in twee sets (6-3 en 6-2).

"We hebben vandaag twee verschillende partijen gezien", opende Van Herck. "Kirsten haalde een ongelooflijk hoog niveau. Ze speelde een dijk van een match, tactisch maar ook mentaal. Het deed me deugd te zien dat ons plan werkte. Voor Alison liep het moeilijker. In het begin lagen er mogelijkheden, maar die liet ze helaas liggen. Ik wil ook wel benadrukken dat Suarez Navarro sterk voor de dag kwam."

"We moeten deze uitslagen aanvaarden en de wedstrijden analyseren", vervolgde de kapitein. "Mijn speelsters moeten recupereren om klaar te zijn voor morgen. Dan volgen opnieuw drie lastige partijen, maar het blijft ons doel er daar minstens twee van te winnen. Ik hoop weer op een volle zaal met zuiderse sfeer, dan moet het lukken."

bron: Belga