Fed Cup-kapitein Van Herck selecteert Mertens, Flipkens, Bonaventure en Minnen voor Kazachstan

Fed Cup-kapitein Van Herck selecteert Mertens, Flipkens, Bonaventure en Minnen voor Kazachstan

Fed Cup-kapitein Johan Van Herck heeft vandaag zijn selectie van vier speelsters bekendgemaakt voor het cruciale duel met Kazachstan (7-8 februari) in de Lange Munte in Kortrijk. Van Herck rekent op Elise Mertens (WTA 17), Kirsten Flipkens (WTA 81), Ysaline Bonaventure (WTA 115) en Greet Minnen (WTA 119). Voor Minnen is het haar eerste selectie. Yanina Wickmayer (WTA 147) is reserve. Alison Van Uytvanck (WTA 47) stelde zich niet beschikbaar. Bij Kazachstan ontbreekt sterspeelster Elena Rybakina (WTA 26). De winnaar van het barrageduel met Kazachstan plaatst zich voor de eindronde van de Fed Cup met twaalf teams in de Hongaarse hoofdstad Boedapest (14-19 april).

"We gaan volop voor de winst tegen Kazachstan met Elise, Kirsten, Ysaline en Greet", reageerde Van Herck in een persbericht van Tennis Vlaanderen. "Alison heeft meegedeeld dat ze niet beschikbaar is voor deze ontmoeting. We zien een combinatie van talent, ervaring, vechtlust en wilskracht in deze ploeg. Gecombineerd met de goede ploegsfeer en de enorme drive op en naast het veld geloven we sterk in onze winstkansen."

"Deze vier speelsters zijn in topvorm en alle neuzen staan in dezelfde richting: een finaleticket in Boedapest", vervolgde Van Herck. "We willen dat ticket voor de Finals absoluut halen en ons zo plaatsen bij de twaalf beste landen ter wereld. Met de luidkeelse steun van het thuispubliek zullen de dames strijden voor elk punt. Ik hoop dan ook dat we kunnen spelen voor een overvolle zaal met een enthousiast publiek in Kortrijk. Wie er nog bij wil zijn op 7 of 8 februari, moet snel zijn. Bestel je tickets, kom genieten van toptennis in een uitgelaten sfeer en schreeuw onze dames mee naar de Fed Cup Finals in Budapest."

bron: Belga