Fed Cup - Elise Mertens moet meerdere erkennen in Mladenovic: 2-1 voor Frankrijk

Fed Cup - Elise Mertens moet meerdere erkennen in Mladenovic: 2-1 voor Frankrijk

Elise Mertens (WTA 20) heeft vandaag in de eerste ronde van de Fed Cup tegen Frankrijk niet voor een nieuwe Belgische voorsprong kunnen zorgen. De Limbrugse verloor op het hardcourt in Mouilleron-le-Captif de derde partij tegen Kristina Mladenovic (WTA 13) in tweemaal 6-4. Frankrijk komt zo op 2-1. De eerste set ging gelijkopgaand. Mladenovic tenniste net iets scherper en won uiteindelijk met 6-4. Mertens begon sterk aan de tweede set en ging aan de leiding, maar haar Franse tegenstreefster rechtte de rug. Mladenovic was gelanceerd en ging op en over de Limburgse: 6-4 en matchwinst voor Frankrijk.

Er volgen nog twee duels tussen Frankrijk en België. Kirsten Flipkens (WTA 70), die moet winnen om België in de race te houden, kijkt eerst in een enkelspel Pauline Parmentier (WTA 91) in de ogen. Nadien komt het afsluitende dubbelspel. Ysaline Bonaventure en Alison Van Uytvanck treffen hier Mladenovic en Parmentier.

Na de twee enkelspelen van zaterdag stond het 1-1. Mertens rekende eenvoudig af met Parmentier (6-2 en 6-1), terwijl Flipkens geen vuist kon maken tegen Mladenovic (6-2 en 6-4). De winnaar van het duel tussen Frankrijk en België neemt het op 21 en 22 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Nederland. De Belgische vrouwen treden voor het eerst sinds 2012 opnieuw aan op het hoogste niveau.

bron: Belga