Fed Cup - Bonaventure laat 3 matchballen liggen tegen Putintseva, Kazachstan komt langszij

Fed Cup - Bonaventure laat 3 matchballen liggen tegen Putintseva, Kazachstan komt langszij

Kazachstan heeft de stand op 1-1 gebracht in het Fed Cup-duel met België, met als inzet een ticket voor de finaleweek. Ysaline Bonaventure (WTA 115) ging vrijdagavond in drie sets met 3-6, 7-6 (7/2) en 6-2 onderuit tegen Yulia Putintseva (WTA 34) op het hardcourt in de Kortrijkse Lange Munte, nadat Elise Mertens (WTA 19) België het eerste punt had bezorgd door Zarina Diyas (WTA 63) met 1-6, 6-2 en 6-1 te kloppen. Bonaventure liet drie matchballen liggen. Bonaventure, die als tweede enkelspeelster de voorkeur kreeg op Kirsten Flipkens (WTA 81), moest meteen haar opslagspel inleveren. Toch liet ze zich niet intimideren door de hoger gerangschikte Putintseva, ze realiseerde meteen de rebreak. Uiteindelijk ging Bonaventure één keer meer door de service van haar opponente (3 tegenover 2): 3-6.

In de tweede set hielden beide speelsters gelijke tred, tot Bonaventure bij 3-3 door Putintseva's service ging. Bij 5-3 verzuimde de Luikse drie matchballen te verzilveren op de opslag van de Kazachse, waarna beide speelsters hun service niet meer konden behouden. De tiebreak ging overtuigend met 2/7 naar de Kazachse.

Putintseva had het mentale voordeel en in de derde set lukte ze twee breaks. Dat volstond uiteindelijk voor de zege na een intense wedstrijd.

Zaterdag (vanaf 13u30) staan nog twee enkelspelen en het afsluitende dubbelspel op het programma. Dan is Mertens aan zet tegen Putintseva en neemt Bonaventure het op tegen Diyas. In het dubbelspel speelt het duo Kirsten Flipkens/Greet Minnen tegen de tandem Anna Danilina/Yaroslava Shvedova. De kapiteins kunnen wel nog wijzigingen aanbrengen.

Als België de Kazachse horde neemt, plaatsen Elise Mertens en co. zich voor de finaleweek in Hongarije. Twaalf landen spelen van 14 tot 19 april in Boedapest op gravel om de eindzege.

bron: Belga