'F.C. De Kampioenen' keert terug met kerstspecial ter ere van Johny Voners

'F.C. De Kampioenen' keert terug met kerstspecial ter ere van Johny Voners

Het is dit najaar alweer 30 jaar geleden dat de allereerste aflevering van "F.C. De Kampioenen" werd uitgezonden. Om dat jubileum van de meest populaire reeks van het land te vieren komt er een eenmalige kerstspecial. Die zal ook hulde brengen aan Johny Voners, die enkele maanden geleden overleed aan de gevolgen van kanker. Voners gaf gestalte aan Xavier Waterslaeghers, de alcoholische doelman en beroepsmilitair.

"We werden er emotioneel van"

Het idee voor de kerstaflevering komt van de acteurs zelf, klinkt het bij de VRT. "Het gaat om een voorstel van An Swartenbroekx", zegt Marijn Devalck. "We werden daar vrolijk en emotioneel van. Ik denk dat we een aflevering zullen kunnen maken die geschikt is voor Kerstmis." Of er ook een nieuwe reeks gewone afleveringen komt, is nog niet duidelijk.

Meer dan alleen Xavier

Johny Voners overleed midden maart op zijn 74e aan de gevolgen van kanker. Hij speelde in tientallen tv-reeksen en films. In de jaren zestig trad hij enkele seizoenen op met cabaretgroepen. Begin jaren zeventig was hij verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel, nadien aan het Fakkeltheater in Antwerpen. Intussen speelde hij mee in verschillende tv-series waaronder 'Axel Nort', 'Beschuldigde sta op', 'De collega's' en 'Het pleintje'.