FBI komt naar België om Amerikaanse slachtoffers te onderzoeken

Het Amerikaanse onderzoeksbureau FBI en de politie van New York sturen een delegatie naar Brussel om de Amerikaanse slachtoffers van de aanslagen in Brussels Airport en metrostation Maalbeek te onderzoeken. Dat bevestigde John Miller, de verantwoordelijke van de antiterreurafdeling van de New Yorkse politie.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

"Omdat er Amerikaanse slachtoffers zijn en mensen uit de Verenigde Staten bij de aanslagen waren in België, wordt het een onderzoek van de FBI in samenwerking met de antiterrorisme-eenheid van New York", deelde Miller mee tijdens een persconferentie. De afgevaardigden vertrekken dinsdagavond (lokale tijd) of woensdag.

Minstens vijf Amerikanen raakten gewond tijdens de aanslagen van gisteren: één militair van de Amerikaanse luchtmacht en vier mormonen, waarvan er eentje erg aan toe is. Het Amerikaanse parket heeft nog geen officiële gewondenbalans gecommuniceerd.

"We staan permanent in contact met onze partners aan de andere kant van de oceaan sinds de aanslagen", zegt Miller. Sinds dinsdag zijn er strenge veiligheidsmaatregelen van kracht in New York, vooral bij het openbaar vervoer en de luchthavens.