Fans vieren Wereld Nutella Dag

Fans vieren Wereld Nutella Dag

Nutella-fans over de hele wereld vieren vandaag de Wereld Nutella Dag. 5 februari is een dag toegewijd aan de chocolade-hazelnootpasta van Nutella. De smeuïge pasta is zo populair dat het een eigen feestdag nodig heeft en dat is waar de Amerikaanse blogger en fan Sara Rosso, die in Italië verblijft, heeft voor gezorgd.

Sinds 2007 organiseert Rosso de Wereld Nutella Dag, een feestdag helemaal gecreëerd en georganiseerd door fans van de chocopasta. Ze krijgt hulp van de Amerikaanse freelance schrijfster Michelle Fabio, die ook woonachtig is in Italië, het land van oorsprong voor de populaire Nutella chocopasta. Rosso roept op  om via blogs en sociale media je liefde voor Nutella te uiten op alle manieren die je maar kan bedenken. Op de fansite vind je allerlei suggesties terug over hoe je je passie voor Nutella kan delen met de wereld.

Bijna geen editie dit jaar

De jaarlijkse Wereld Nutella Dag kwam in 2013 in gevaar omdat Ferrero, het moederbedrijf achter Nutella, een brief stuurden waarin ze eisten dat Rosso stopt met het gebruiken van het Nutella logo en imago.

Later verontschuldigde Ferrero zich voor wat zij beschreven als een 'routine procedure in verdediging van het handelsmerk, geactiveerd na oneigenlijk gebruik van het Nutella handelsmerk op de fansite. Ook achtten ze 'zich gelukkig om zo'n toegewijde en trouwe fans als Sara Rosso te hebben'.

Wat precies bedoeld werd met een 'routine procedure' wou het bedrijf niet specificeren. Rosso mocht de fansite behouden en gebruik maken van het logo, maar moest duidelijker maken dat de site geen connectie heeft met Ferrero. 'www.nutelladay.com vertegenwoordigt niet de officiële standpunten of meningen van Ferrero.'