Fanny Lecluyse: "Heel tevreden dat ik nu ook zeker ben van WK-ticket"

Fanny Lecluyse: "Heel tevreden dat ik nu ook zeker ben van WK-ticket"

Fanny Lecluyse plaatste zich deze namiddag voor de finale van de 200m schoolslag op het EK zwemmen in Glasgow. Ze werd vijfde in haar halve finale in 2:25.76, eveneens de vijfde tijd in totaal. Lecluyse plaatste zich met haar chrono ook voor het WK van volgend jaar in het Zuid-Koreaans Gwangju (12-28 juli 2019). "Ik ben heel tevreden mij te hebben kunnen plaatsen voor het WK", reageerde de 26-jarige Moeskroense na afloop. Morgenavond (om 18u25) zwemt Lecluyse haar derde Europese finale op de 200m schoolslag na 2012 (in Debrecen) en 2014 (in Berlijn). Telkens werd ze achtste. "Ik dacht na de finish even aan het moment twee maanden geleden toen ik de 200m van mijn programma wilde schrappen, omdat de voorbereiding moeilijk liep in combinatie met mijn studies", opende Lecluyse. "Ik kampte met een slaaptekort en recupereerde niet meer. De voorbije zes weken is de voorbereiding echter uitstekend verlopen."

"Ik was niet zenuwachtig voor mijn halve finale", vervolgde de Moeskroense. "In startbaan 1 kan je niet te veel verwachten. Ik heb mijn race gezwommen zoals ik wou. Mijn laatste 50 meter was een beetje traag, dat moet dinsdag eigenlijk nog beter kunnen. Ik was op mijn top bij het tweede keerpunt en heb dat in het slot cash betaald. Hopelijk recupereer ik goed. Dan zou ik in de finale graag nog sneller zwemmen. Al moeten jullie geen verschil van twee of drie seconden verwachten."

Sinds haar finale op het WK in Kazan in 2015, waar ze het huidig Belgisch record op de 200m schoolslag verbeterde tot 2:23.77, haalde Lecluyse geen finale meer op een internationaal kampioenschap in groot bad. Op het EK in Londen in 2016 werd ze negende (2:25.92), op de Spelen in Rio datzelfde jaar zeventiende (2:27.16) en voor het WK vorig jaar in Boedapest kon ze zich niet eens kwalificeren. In klein bad werd ze wel Europees kampioen in Netanya in 2015 en werd ze derde in Kopenhagen in november vorig jaar.

bron: Belga