Familie gehospitaliseerd na barbecue in tent

Familie gehospitaliseerd na barbecue in tent

Je moet bewondering tonen voor mensen die weten wat ze willen en daar alles voor over hebben. Topatleten brengen elke dag tonnen doorzettingsvermogen aan de dag om grote successen binnen te halen, maar gedrevenheid is niet enkel weggelegd voor de groten der aarde. Ook een hongerige gezin dat op een camping zijn ontbijt klaarmaakt kan daarvan een toonbeeld zijn.

Een camping ten noorden van het Britse Camelford, in Cornwall, had de eer om zo'n gepassioneerde familie even te mogen huisvesten. Het gezin was juist bezig met het ontbijt op de barbecue te bereiden toen donkere wolken beslisten dat het tijd was voor wat regen. De nattigheid hield de familie niet tegen, nee integendeel, ze verplaatsten het kookgebeuren gewoon naar de binnenkant van de tent.

Daar zaten ze gezellig rond het pruttelend spek, toen enkele familieleden zich plots niet goed voelden. De andere aanwezigen roken onraad en verwittigden de hulpdiensten. Die zagen het tafereel, vloekten waarschijnlijk binnensmonds en brachten heel de familie over naar het ziekenhuis. Daar werden ze allevijf gecontroleerd op de gevolgen van koolstofmonoxide vergiftiging. Gelukkig konden ze het achteraf allemaal nog gezond navertellen.

Foto Pixabay