Familie Carlos Ghosn stapt naar VN

De familie van de in opspraak gekomen autobons Carlos Ghosn stapt naar de Verenigde Naties. Volgens de familie zijn de fundamentele rechten van de gewezen topman van Renault en Nissan niet gerespecteerd, zo kondigde de advocaat van de familie vandaag aan. "Het is al meer dan 100 dagen dat Carlos Ghosn opgesloten zit in Japan", in een gevangenis "met middeleeuwse regels", hekelt de familie, in een persbericht dat advocaat François Zimeray in Parijs voorlas. De familie doet daarom een beroep op de Werkgroep Willekeurige Detentie (WGAD) van de Verenigde Naties.

Zimeray vertegenwoordigt samen met Jessica Finelle de vrouw van Carlos Ghosn, Carole, en zijn kinderen Caroline, Maya, Nadine en Anthony. Zijn vrouw hekelde in een recent interview met Paris Match de detentieomstandigheden van haar echtgenoot. Ze noemde die "erbarmelijk, zelfs onmenselijk".

De 64-jarige Ghosn zit sinds 19 november in de gevangenis in Tokio. Hij werd toen opgepakt op verdenking van financiële malversaties. De voormalige topman van autobouwers Renault, Nissan en Mitsubishi riskeert tot 15 jaar cel. Zelf zegt hij onschuldig te zijn.

bron: Belga