Failliete 50 Cent op het matje geroepen voor stapels geld op Instagram

Rapper 50 Cent moet zich bij de rechter verantwoorden voor de stapels biljetten waarmee hij regelmatig op Instagram pronkt. Vorig jaar juli vroeg hij zijn faillissement aan. De rechter wil dan ook weten hoe hij dan aan al dat geld komt.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

''Ik ben bezorgd om aantijgingen van niet-openbaring en om gebrek aan transparantie in deze zaak'', zei faillissementsrechter Ann Nevins aan CNN. Daarom wordt 50 Cent, oftewel Curtis Jackson, op het matje geroepen.

De afgelopen maanden postte de rapper namelijk verschillende foto's van stapels geld, de ene keer in een koekjesdoos, de andere keer in emmers of in de koelkast. Toppunt is misschien wel de foto waarop te zien is hoe hij het woord broke (blut) spelt met stapels van 100 dollar biljetten.

Jackson moest een jaar geleden voor de rechter verschijnen omdat hij 5 miljoen dollar moest betalen aan een vrouw van wie hij een seksvideo online had verspreid. Naar verluidt voorzag hij het filmpje van commentaar waarmee hij zijn rivaal Rick Ross wou treiteren. In totaal kost die mop hem wel zo'n 10 tot 50 miljoen dollar. Omdat hij die som niet kon betalen, vroeg hij faillissement aan.

A photo posted by 50 Cent (@50cent) on

A photo posted by 50 Cent (@50cent) on

A photo posted by 50 Cent (@50cent) on