Facebookstatus van tienermeisje kost familie fortuin

Facebookstatus van tienermeisje kost familie fortuin

Een tienermeisje uit Miami kostte haar familie afgelopen week 80.000 dollar (omgerekend ongeveer 60.000 euro) omdat ze een status schreef op Facebook over een minnelijke schikking in een rechtzaak die nog geheim moest blijven. Hierdoor verloren ze het bedrag van 80.000 dollar dat ze zouden krijgen. De rechter oordeelde dat ze de afspraken niet waren nagekomen en daardoor geen recht meer hadden op hun vergoeding.

Het begon allemaal in 2010 toen Patrick Snay ontslagen werd als directeur van Gulliver Prep, een middelbare privéschool in Miami. Hij kloeg de school aan en won de rechtzaak met de argumenten dat hij ontslagen was omwille van zijn leeftijd en omdat er een soort van vergelding was tegen zijn dochter Dana, die toen studente was aan de school. De rechter stelde Snay in het gelijk en de man zou een vergoeding van 80.000 dollar krijgen uitbetaald.

Hij vertelde het goede nieuws aan zijn dochter die blijkbaar de term 'vertrouwelijk' niet goed had begrepen. Ze plaatste een provocerende status op Facebook die gelezen en gedeeld werd door haar 1200 vrienden:

De status kwam uiteindelijk terecht bij de advocaten van Gulliver. Vorige week oordeelde de rechtbank dat Gulliver het bedrag niet langer moest uitbetalen aan Snay omdat de vertrouwelijkheid van de minnelijke schikking geschonden was.

Snay kan nog in beroep gaan, maar de kans dat hij daar wint, zijn erg klein.