Facebook redt het zicht van een klein meisje

Facebook redt het zicht van een klein meisje

Veel ouders plaatsen Facebook-foto's van kleuters om te pronken met hun schattig kindje, maar deze foto redde het zicht van een jong meisje.

Volgens de lokale zender WREG in Memphis postte Tara Taylor een foto haar 3-jarige dochter Rylee om trots te verkondigen dat haar dochter al wist hoe ze haar eigen haar moest opmaken.

Hoewel het typisch is dat er rode ogen zijn op foto's als gevolg van de flitser of de verlichting, leek het linkeroog van Rylee een beetje meer te gloeien dan normaal.

"Een Facebookgebruiker maakte me er attent op en postte: "Ik weet zeker dat het niets is en het is waarschijnlijk te wijten aan de verlichting, maar het linkeroog van uw dochter gloeit en je zou het beter toch eens laten nakijken bij een oogarts, want het is een teken dat er mogelijk een probleem is met haar oog." vertelde Taylor aan de lokale zender .

Taylor nam de suggestie serieus en bracht haar dochter naar een kinderarts, die haar vervolgens doorverwees naar een netvlies specialist.

Rylee werd gediagnosticeerd met de ziekte van Coat. Dat is een zeer zeldzame aandoening die een oog volledig blind kan maken als het onbehandeld blijft.

De ziekte zou onopgemerkt zijn gebleven als de foto nooit op Facebook was verschenen, want het meisje had nog nooit over problemen met het gezichtsvermogen geklaagd.

 

Dankzij de behandeling  zal het meisje prima uit haar linkeroog blijven zien.