Facebook-oprichter steekt extra geld in Brussels technologiebedrijf

Een durfkapitaalfonds van onder andere de oprichters van de sociaalnetwerksites Facebook, Twitter en Linkedin, stuurt een nieuwe investeringsronde van 40 miljoen euro aan voor Collibra, een Brusselse start-up die wereldwijd data governance services aanbiedt. Dat meldde het Britse Sky News zondagavond. Volgens Sky News is Iconiq Ventures - een van Silicon Valleys meest prominente durfkapitaalfondsen - ermee akkoord gegaan om een nieuwe investeringsronde te ondersteunen. De operatie zou de waarde van Collibra op 325 miljoen euro brengen. De deal zou binnenkort worden afgerond.

Iconiq beheert onder meer kapitaal van Facebook-operichter en -CEO Mark Zuckerberg, net als zijn tegenhanger bij Twitter Jack Dorsey en medeoprichter van het door Microsoft overgenomen Linkedin Reid Hoffman. Het fonds investeerde onder meer al in de online taxidienst Uber en The Honest Company, een door Hollywood-actrice Jessica Alba opgericht verkoopplatform voor ethische consumptiegoederen.

Sky News bericht dat Iconiq volgens insiders akkoord ging om de nieuwe investeringsronde van Collibra te steunen nadat het Brusselse bedrijf ook investeringsvoorstellen van twee rivaliserende fondsen - KKR en Insight Venture Partners - had gekregen.

De Belgische start-up Collibra is actief in data governance en help bedrijven om de door hen verzamelde data beter te begrijpen en te gebruiken. Het tech-bedrijf werd in 2008 opgericht door vier alumni van de VUB met steun van onder andere Innoviris, het Brussels Instituut voor Onderzoek en Innovatie. Midden oktober telde het bedrijf wereldwijd 240 medewerkers, van wie 70 in Brussel werken en rest in de Amerikaanse poot van het bedrijf in New York aan de slag is. Het bedrijf kondigde toen wel aan op zoek te zijn naar 120 nieuwe medewerkers, van wie minstens een derde in Brussel.

bron: Belga