Facebook lanceert tool waarmee ouders gemakkelijk fotoalbums van hun kinderen kunnen maken

Facebook lanceert tool waarmee ouders gemakkelijk fotoalbums van hun kinderen kunnen maken

Facebook heeft een nieuwe functie ontwikkeld waarmee ouders gemakkelijk foto's van hun kind kunnen taggen. Dat is opmerkelijk want volgens de voorwaarden van het bedrijf moet een gebruiker minstens 13 jaar oud zijn. Scrapbook is bedoeld om ouders fotoalbums te laten maken van hun kinderen.

"Als een nieuwe papa die van fotografie houdt, geniet ik ervan om foto's te nemen van mijn zoon en ze te delen met vrienden en familie over de hele wereld," zei Dan Barak die het product ontwikkelde. "In de afgelopen maanden merkte ik dat hoe meer foto's ik van mijn zoon deelde op Facebook, hoe meer ze verspreid geraakten over verschillende fotoalbums. Ik had nood aan een manier om ze te organiseren. Ik tag ook graag mijn vrouw zodat haar vrienden de foto's ook te zien krijgen."

65% van de deelnemers aan een enquête antwoordde dat ze graag hun partner taggen in de familiefoto's om ze te delen met vrienden. "Met die inzichten in het achterhoofd hebben we besloten dat we onze gebruikers een betere ervaring moesten geven," zei Barak.

Eerst kies je een speciale tag om foto's van je kind mee te taggen. Die foto's worden dan verzameld in een aanpasbaar plakboek. De ouders blijven ten allen tijde de controle over de foto's houden.

De functie is vanaf vandaag beschikbaar op Facebook in de VS op alle platformen. De rest van de wereld krijgt, zoals bij alle updates, de update een beetje later.