Facebook lanceert nieuwe foto-app die gezichten herkent en foto's deelt

Facebook lanceert nieuwe foto-app die gezichten herkent en foto's deelt

Facebook heeft een nieuwe foto-app gelanceerd die mensen herkent en foto's deelt met de mensen die op een bepaalde foto staan.

Alleen mensen die in de Verenigde Staten verblijven, kunnen de app downloaden die zowel voor Android als iOS beschikbaar is. Facebook heeft wel gemeld dat Moments ook geleidelijk aan in andere landen gelanceerd zal worden.

De nieuwe foto-app maakt gebruik van gezichtsherkenningstechnologie om de juiste Facebook-vrienden op de foto's van een gebruiker te herkennen. Deze foto's worden vervolgens gedeeld met alle mensen die op de afbeelding staan en herkend werden.

"Moments is een handige app wanneer je bijvoorbeeld bij een bruiloft, de hele dag foto's maakt. Nadien wil je die foto's gemakkelijk kunnen delen met je vrienden en familie en wil je ook de foto's van anderen ontvangen waar jij op staat," verklaart Facebook.

De foto's die via Moments worden geüpload zijn privé en worden alleen met andere mensen gedeeld als de gebruiker daar toestemming voor geeft. De foto's zijn dus niet voor alle Facebook-vrienden te zien.