Facebook lanceert alleenstaande Messaging-app

Facebook lanceert alleenstaande Messaging-app

Facebook heeft de nieuwe versie van de Messenger app voor webbrowsers voorgesteld. Net als bij de mobiele versie wordt de Messenger op de site volledig gescheiden van de rest van de website. Maar in tegenstelling tot de mobiele app, zal het sociale netwerk deze verandering niet aan haar gebruikers opdringen.

Facebook kreeg vorig jaar veel kritiek te verwerken nadat het sociaal platform besloten had om de messaging-functie in een aparte app te stoppen. "Mensen vragen om een app te installeren is een pijnlijke zaak voor een korte tijd, maar als we onze gebruikers een goede dienst willen aanbieden, dan moesten we die beslissing nemen," verklaarde Mark Zuckerberg, CEO van Facebook.

Het bedrijf beweert dat het geen plannen heeft om de kern van het Facebook webplatform in twee te klieven wat betekent dat de gebruikers nog steeds de mogelijkheid zullen hebben om te chatten via de Facebooksite.

Het nieuwe platform maakt deel uit van het project waarbij Messenger omgetoverd zal worden tot een communicatie-hub waar gebruikers veel meer kunnen doen dan alleen chatten met vrienden.