Fabio Jakobsen overheerst in derde etappe Ronde van Turkije

Fabio Jakobsen overheerst in derde etappe Ronde van Turkije

De Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick.Step) heeft vandaag de derde rit in de wielerronde van Turkije (WorldTour) op zijn palmares gezet. De 22-jarige Jakobsen toonde zich de beste na een etappe over 122,6 km van Canakkale naar Edremit. Hij vloerde in een sprint de Ier Sam Bennett (Bora-hansgrohe), winnaar van de eerste twee ritten. Die blijft wel leider.

De Brit Mark Cavendish (Dimension Data) kwam als derde over de streep, voor de Australiër Caleb Ewan (Lotto Soudal). Christophe Noppe (Sport Vlaanderen-Baloise) maakte de top vijf vol.

Net zoals tijdens de openingsrit maakte Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen-Baloise) deel uit van de vlucht van de dag. Zes renners sprongen kort na de start weg. Hun maximale voorsprong bedroeg 3:15. Op goed 10 km van de streep werden De Vylder en drie medevluchters als laatste overlevers gegrepen door het peloton.

Morgen ligt er mogelijk een kans voor Remco Evenepoel (Deceuninck-Quick.Step). Na 194,3 km tussen Balikesir en Bursa moet in de finale dan een stevige kuitenbijter (2,7 km aan 4,25 procent) worden bedwongen. De laatste vijfhonderd meter zijn wel vlak.

bron: Belga