F1 - GP van Mexico - Verstappen voor straf van pole naar plek vier

Max Verstappen (Red Bull) zal toch niet niet van poleposition starten tijdens de Grote Prijs van Mexico. De 22-jarige Nederlander heeft een straf gekregen voor het negeren van gele waarschuwingsvlaggen in de slotfase van de derde kwalificatierace en moet drie plaatsen naar achteren. Hij start daardoor vanaf de vierde plek. De Fin Valtteri Bottas crashte tijdens de kwalificatie met zijn Mercedes in een ultieme poging de beste tijd tot dan toe te verbeteren. Die stond op naam van Verstappen. De Nederlander was zelf ook nog bezig een nog snellere ronde neer te zetten en raasde voorbij de kapotte bolide van Bottas, terwijl de gele vlaggen betekenen dat een coureur van het gas af moet.

Verstappen vertelde tijdens de persconferentie open en eerlijk dat hij de gecrashte bolide van Bottas had gezien en tevens dat hij geen snelheid had verminderd. Voor de stewards was dat aanleiding alsnog onderzoek te doen en Verstappen om tekst en uitleg te vragen.

Aanvankelijk hadden de commissarissen van de internationale autosportfederatie FIA geen aanleiding gezien werk van de kwestie te maken.

bron: Belga