F1 - GP van Frankrijk - Stoffel Vandoorne geeft niet op na teleurstellende kwalificaties

F1 - GP van Frankrijk - Stoffel Vandoorne geeft niet op na teleurstellende kwalificaties

De bolides van McLaren overleefden zaterdag de eerste kwalificatiesessie niet in de Grote Prijs van Frankrijk Formule 1, de achtste manche van het seizoen. De Spanjaard Fernando Alonso zette de zestiende chrono neer, Stoffel Vandoorne strandde op plek achttien. "We moeten blijven proberen", reageerde onze landgenoot. Vandoorne start zondag als zeventiende na een bestraffing voor de Australiër Brendon Hartley (Toro Rosso), maar dat kan de pijn bij zijn renstal McLaren niet verzachten. "Het is ontzettend teleurstellend dat beide wagens in Q1 stranden", aldus de Kortrijkzaan. "Er was niets mis met onze balans. Het gevoel was ook goed. We misten gewoon snelheid."

"Sinds het begin van het seizoen zijn we achter de schermen heel hard aan het zoeken naar wat er verkeerd loopt. We moeten blijven proberen en hopelijk kunnen we het tij een keer keren", blijft de 26-jarige Vandoorne hoopvol. "Voorlopig is het weekend niet geslaagd, maar hopelijk kunnen we zondag orde op zaken zetten in de race."

Volgens teamdirecteur Eric Boullier viel Alonso en Vandoorne niets te verwijten. "Ze hebben goed gepresteerd vandaag in soms heel moeilijke situaties. Het is aan ons om een wagen te ontwikkelen die beter bij hun talent past. Daar werkt iedereen bij McLaren heel hard voor", aldus Boullier. "De testen die we vrijdag hebben uitgevoerd waren hulpzaam, maar de data moeten nog verwerkt worden. Dan pas kunnen er nieuwe elementen ontwikkeld worden. Dat neemt helaas tijd, zeker omdat de komende vijf races elkaar in sneltempo opvolgen."

bron: Belga