Extrema Outdoor trapt de Limburgse festivalzomer op gang

Extrema Outdoor trapt de Limburgse festivalzomer op gang

Wie, wat, wanneer?

Zoals de naam het al doet vermoeden is Extrema Outdoor Belgium een festival dat volledig in openlucht plaatsvindt. Het duurt van vrijdag tot en met zondag, al kunnen kampeerders tot maandagvoormiddag op de camping blijven. Gedurende het hele weekend spelen er zo'n 120 artiesten op 8 verschillende podia: er is dus voor elk wat wils. Blikvangers zijn Amelie Lens, Âme, Joachim Pastor en vele anderen.

Groener dan groen

De podia van Extrema Outdoor liggen midden in het bos. Dat is natuurlijk alleen maar mogelijk omdat er zorg wordt gedragen voor die omgeving. De organisatie zet dan ook hoog in op duurzaamheid. Zo wordt er dit jaar gewerkt met een nieuw soort bekers, die na gebruik ingezameld worden door de organisatie. Die brengt de bekers vervolgens naar een bedrijf in Houthalen dat er compost van maakt en die compost wordt gebruikt voor een stadstuintje in Hengelhoef. Verder worden er ook vacuümtoiletten ingehuurd, die 90<UN>% minder water gebruiken dan de normale variant. Het afvalwater wordt bovendien opgevangen en opnieuw verwerkt. Ook met oog op de catering is er bijzonder veel aandacht besteed aan het ecologische aspect. Zo serveren veel eetkraampjes biologische maaltijden, die bij voorkeur ook fairtrade en vegetarisch zijn.

Trein, bus, fiets of auto?

Het feestje gaat door aan het De Plas, die ligt aan de Binnenvaartstraat. Wie met de auto komt, kan zijn wagen kwijt op parking A of parking B. Die eerste is bedoeld voor VIPS, voor kampeerders en voor iedereen die de E314 verlaat bij afrit 30. Parking B is voor taxi's, bussen en chauffeurs afkomstig uit Eindhoven of van afrit 29. Een parkingticket kost je 10 euro voor het weekend. Vanuit Hasselt, Molenheide en Hengelhoef vertrekt er elk uur een bus die stopt aan het festivalterrein. Voor de weg terug rijden er bussen tot 1 uur 's nachts (Hasselt Station) of tot 3 uur 's nachts (Molenheide en Hengelhoef). Fietsers kunnen hun stalen ros parkeren vlakbij het festivalterrein.

Overnachten

Er zijn verschillende opties om de nacht door te brengen op het festivalterrein. Zo kan je uiteraard je eigen tent meenemen, maar daarnaast kan je ook verschillende soorten tenten huren of opteren voor het comfort van een bungalow in een van de nabijgelegen vakantieparken.

Meer info over tickets en prijzen via xofestival.be.