Extreem religieuze veganistische ouders voor de rechter voor negeren doktersadvies

Extreem religieuze veganistische ouders voor de rechter voor negeren doktersadvies

De ouders uit Titusville, Julia French en Robert Buskey, waren 20 en 31 jaar oud toen het verontrustende incident in 2019 werd gemeld door WFTV. Toen hun baby werd geboren, woog de kleine spruit ruim 3 kilo, een gezond gewicht. Maar na 5 maanden onder de zorg van zijn ouders woog de baby amper een halve kilo meer.

Lusteloos 

Gerechtelijke documenten onthulden dat de baby lusteloos bleek te zijn. De toestand was zo ernstig dat zijn ondervoede en uitgedroogde lichaam het zelfs moeilijk vond om de temperatuur en suiker ook te handhaven.

"Op een gegeven moment, toen het kind het goed deed, gezond was en aankwam, gebruikten ze een biologische formule en veranderden ze die zelf", aldus rechercheur Lauren Watson van de politie van Titusville.

De politie onthulde ook dat het geen geval betrof waarin het paar de door de arts aanbevolen formule voor de baby niet kon betalen, maar ze besloten het gewoon te negeren.

Aardappelpuree

Wat ze hun baby in plaats daarvan met de lepel gaven, was een soort aardappelpuree, volgens WESH 2.

De beslissing van de ouders om de bevelen van de arts te negeren en aardappelpuree te geven, had hun baby ondervoed tot het punt waarop zijn huid los was. Zijn ribben waren zichtbaar en zijn ogen diep verzonken in hun kas.

Hebreeuwse religie

Hoewel Julia en Robert naar verluidt ongehuwd waren, bleek dat Julia zichzelf concubine van Robert noemt. Beiden houden zich aan de principes van een obscure Hebreeuwse religie.

Toen hen werd gevraagd waarom ze hun baby niet het nodige voedsel en de juiste formule hadden gegeven, ondanks dat ze het zich konden veroorloven, gaven ze geen goede reden.