Extra veiligheidsmaatregelen bij Jules Destrooper na dreigbrief

Extra veiligheidsmaatregelen bij Jules Destrooper na dreigbrief

Het West-Vlaamse koekjesbedrijf Jules Destrooper neemt extra veiligheidsmaatregelen nadat het een dreigbrief heeft ontvangen. De anonieme afperser vraagt 300.000 euro, zo niet dreigt hij ermee de producten van het bedrijf te vergiftigen. "Er is momenteel geen reden tot paniek", klinkt het. De dader of daders stuurden de afgelopen weken vanuit België brieven met poeder naar voedingsbedrijven in heel West-Europa, onder andere naar de koekjesfabriek in de Westhoek. Ze vragen dat het geld in bitcoins wordt betaald, zo niet zouden ze een giftig product mengen onder de ingrediënten.

Daarom komt er nu extra beveiliging in het bedrijf. Alle medewerkers van Jules Destrooper worden gevraagd om extra aandacht te besteden aan de veiligheidsvoorschriften. "We willen benadrukken dat we alles in werking stellen om de veiligheid van onze medewerkers, onze productie en onze met veel liefde gebakken koekjes te garanderen", vertelt CEO Emmanuel Blomme. "De volgende dagen wordt de toegangscontrole verscherpt, maar er is momenteel geen reden tot paniek." De productiesite is enkel toegankelijk voor bevoegde medewerkers en er worden meerde keren per dag stalen genomen van de producten. Er is ook camerabewaking op het terrein.

Het federaal parket heeft een onderzoek geopend naar de afpersers, die naast Jules Destrooper ook onder meer IJsboerke proberen te chanteren.

bron: Belga