Exhibitionist uit Willebroek krijgt celstraf met uitstel

De Brusselse correctionele rechtbank heeft woensdag een twintiger uit Grimbergen die zich schuldig had gemaakt aan een resem feiten van exhibitionisme veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden met uitstel. De jongeman moet zich psychologisch laten begeleiden. De jongeman sloeg vooral toe langs het zeekanaal Brussel-Schelde, ook bekend als het kanaal van Willebroek. Daar reed hij met zijn brommer rond en als hij een jonge vrouw zag, reed hij die voorbij om even verderop te stoppen, zijn broek uit te trekken en zijn geslachtsdelen duidelijk zichtbaar te manipuleren. Volgens de jongeman zelf viel hij zo minstens een 20-tal jonge vrouwen lastig.

Meestal ging het om meerderjarige vrouwen, maar er waren ook minderjarige meisjes bij en enkele volwassen vrouwen waren ook vergezeld van hun jonge kinderen. Uiteindelijk werd hij begin juli 2015 opgepakt na een gecoördineerde actie van de politiezones Mechelen-Willebroek, Vilvoorde/Machelen (ViMa), Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise (KLM) en Grimbergen.

Het parket tilde zwaar aan de feiten omdat heel wat slachtoffers zwaar aangedaan waren door het exhibitionisme en verschillende van hen een hele tijd lang niet meer alleen in die omgeving durfden te komen. Ook wees het parket op het hoge recidivecijfer bij exhibitionisten.

"De feiten zijn begonnen toen de relatie van mijn cliënt een dip kende", pleitte de verdediging. "Toevallig was hij langs het kanaal aan het urineren toen een vrouw langskwam en een opmerking maakte. Dat gaf hem een kick en het is die kick die hij telkens opnieuw ging zoeken."

Sinds zijn arrestatie heeft de jongeman geen feiten meer gepleegd en de verdediging hoopte dan ook op een opschorting. De rechtbank hield het echter op en gevangenisstraf met uitstel.

bron: Belga