Exclusief prototype van iPhone 6 verkocht voor 80000 euro

Exclusief prototype van iPhone 6 verkocht voor 80000 euro

eBay was weer even de organisator van een heuse bidding war. Het product waarop fors geboden werd, tot prijzen over 80.000 euro, was een iPhone 6. Deze iPhone 6 is echter niet de doorsnee iPhone 6 die je in de winkel koopt. Het gaat immers om een prototype.

Prototypes worden exclusief gebruikt door werknemers op Apple om het gebruik te testen van de telefoons en heeft een andere software dan de laatste versie van iOS 8. De verkoper, die op eBay onder de naam kimberlyk1018 bekend staat, zegt dat het prototype per ongeluk naar haar werd opgestuurd.

De verkoper is er met 110% van overtuigd dat het om een authetiek prototype van Apple gaat en daarmee pakte ze dan ook uit. "Apple zorgt er meestal voor dat deze prototypes niet in de handen van het gewone volk vallen, maar ik kreeg er bij de vernieuwing van mijn contract per ongeluk een opgestuurd. Zoals je kan zien op de foto, staat er geen iOS 8 op dit apparaat, maar het is echt in ontwikkelingsmodus."

"Er zijn geen  FCC-markeringen op de achterkant van het apparaat of een modelnummer. Daarnaast is de poort rood gekleurd wat nog een teken is dat het zeker om een prototype gaat.

CNET spoorde de verkoper op. Alex Kantor stelde vast dat de iPhone die hij toegestuurd kreeg niet bedoeld was voor de consumentenmarkt. "Dat zag ik aan de softwareversie. Ik ben een fervent tech liefhebber en ik wist dus meteen wat deze software was."

De telefoon is eigenlijk bedoeld voor internet tests van Apple maar komt dankzij Kantor op de markt. "Dit apparaat wordt verkocht zoals het is. Ik kan dus niet garanderen dat je ermee kan bellen of dat de camera zal werken. Dit is een exclusief prototype en deze kans krijg je maar één keer in je leven."