Ex-topbasketter laat vrouwen cocaïne smokkelen

Ex-topbasketter laat vrouwen cocaïne smokkelen

De voormalige Antwerp Giants-topbasketballer Jeff Masudi (35) is van zijn voetstuk gedonderd. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij acht cocaïnetransporten opgezet vanuit Zuid-Amerika. Hij riskeert zeven jaar cel en 30.000 euro boete, zo meldt de Gazet van Antwerpen vandaag. Jeff Masudi (35) is een naam als een klok in basketbalmiddens. In 2006 beëindigde hij zijn roemrijke loopbaan in zijn thuisstad, bij de Antwerp Giants.

Het onderzoek naar Masudi startte in 2014, na de arrestatie van twee jonge vrouwen op een Parijse luchthaven. De dames hadden geprobeerd om vijf kilo cocaïne vanuit Curaçao binnen te smokkelen. Hun retourtickets waren cash betaald in een reisbureau in de Antwerpse Offerandestraat. De alarmbellen gingen pas echt aan het rinkelen toen vier andere vrouwen zich niet veel later in hetzelfde reisbureau aanboden. Elk afzonderlijk boekten ze, opnieuw met cash geld, een vliegreis naar de Dominicaanse Republiek. Speurders ontdekten dat de vrouwen door handlangers van Masudi waren geronseld.

De ex-basketballer zou een cruciale rol spelen in liefst acht cocaïnetransporten vanuit Zuid-Amerika. Bij twee trafieken liepen de smokkelaars tegen de lamp. Zij zitten momenteel in het buitenland een jarenlange gevangenisstraf uit.

Masudi moest gisteren slikken, toen hij de forse strafeis hoorde. Daarom veranderde hij plots, zonder medeweten van zijn advocaat, van verdedigingsstrategie. "Ik ga niet langer ontkennen", stamelde de imposante sportman. "Ik heb inderdaad met bepaalde mensen gesprekken gevoerd. Zij hebben me opdrachten gegeven."

De uitspraak volgt eind juni.

bron: Belga