Ex-'Top Gear'-team verkast naar Amazon

Ex-'Top Gear'-team verkast naar Amazon

Clarkson maakte het nieuws zelf bekend via Twitter. Eerder zag het ernaar uit dat ze een autoshow zouden gaan maken voor Netflix, een concurrent van Amazon Prime. Het nieuwe programma van het Britse trio wordt in 2016 verwacht. Een naam is er nog niet.

De producent wordt Andy Wilman, die ook met hen samenwerkte bij 'Top Gear'. Clarkson, het uithangbord van de wereldwijd populaire show, moest opstappen na verschillende incidenten. De druppel die de emmer deed overlopen was een uit de hand gelopen ruzie met een collega, die in maart tot Clarksons vertrek leidde. 'Top Gear' met Clarkson en co was een van de meest succesvolle programma's ooit die door de BBC zijn gemaakt.

BBC zendt nieuwe 'Top Gear' uit

«Ik heb het gevoel uit een dubbeldekker gekropen te zijn, en in een ruimteschip», zei Clarkson in een eerste reactie over zijn nieuwe job bij Amazon.

Midden juni maakte de BBC al bekend dat radiopresentator Chris Evans Clarkson zal vervangen. Samen met Evans komt er een gloednieuw team om verder te bouwen op het succes van de show. Toen al was duidelijk dat Hammond en May niet te zien zouden zijn in de vernieuwde 'Top Gear'.