Evi Van Acker nog sterker dan vier jaar geleden

Evi Van Acker nog sterker dan vier jaar geleden

Zeilster Evi Van Acker is na haar bronzen plak van vier jaar geleden op de Olympische Spelen in Londen de Belgische medaillekandidate bij uitstek voor eremetaal in Rio. "Ik ben nog een stuk beter geworden. Ik voel dat ik vooruitgang geboekt heb", vertelde de dertigjarige Van Acker donderdag tijdens de teamvoorstelling in Zeebrugge. Na de Spelen van 2012 besliste Van Acker een pauze in te lassen om na te denken over haar toekomst. Ze kwam tot de vaststelling dat er nog verbetering mogelijk was en dus besloot ze door te doen, met de Spelen in Rio als belangrijkste afspraak. "De goesting was er zeker nog, ik doe het nog altijd even graag en heb rust in mijn hoofd gevonden", bekende van Acker, die naar eigen zeggen de druk van de natie niet op de schouders voelt. "Ik vind het net leuk dat mensen naar mij kijken, want zo komt de zeilsport in de kijker. Het is leuk dat het land achter mij staat. Geen extra druk dus, ik wil het race per race bekijken, zo heb je de beste kans om resultaten te boeken. Ik wil mezelf geen onnodige druk opleggen."

De prestaties van het voorbije jaar zullen ook wel voor het nodige vertrouwen zorgen, met een derde zege op rij in het Franse Hyères als kroon op het werk. "Mijn beste campagne tot nu toe, al wordt de top elk jaar breder. In Rio strijden er acht kandidates voor de medailles."

Professionalisering is het sleutelwoord in de ontwikkeling en successen van de Gentse. "De weg naar Peking was nog vrij eenzaam, nadien zijn we steeds meer beginnen trainen met Belgen en nu gaan we al met drie boten naar de Spelen." Ook haar coach Wil Van Bladel is het daarmee eens. "In 2012 was het team zich nog aan het vormen, nu gaat er echt een zeilploeg."

bron: Belga