Evi Hanssen legt de Kamer uit in twintig filmpjes

Evi Hanssen legt de Kamer uit in twintig filmpjes

Het federale parlement werkt met productiehuis Hotel Hungaria, bekend van onder meer 'Dagelijkse Kost', aan twintig filmpjes die de werking van onze wetgevende macht uitleggen. Evi Hanssen presenteert. De Kamer gebruikt al jarenlang een film van 45 minuten om haar eigen werking uit te leggen. Iedereen die de instelling bezoekt krijgt hem te zien, ongeacht de interesses of de leeftijd van het publiek. "Het was tijd om dat te moderniseren", zegt de woordvoerster van voorzitter Siegfried Bracke. "We hebben gekozen voor twintig filmpjes van enkele minuten. Afhankelijk van het publiek kunnen we voortaan kiezen welke fragmenten we laten zien."

De onderwerpen gaan van de totstandkoming van een wet tot het dagelijkse leven van de de Kamerleden. Ook meer tot de verbeelding sprekende items als de bunker onder het parlement, die werd gebruikt in de Tweede Wereldoorlog, krijgen een plaats.

De filmpjes worden vanaf volgende week een voor een beschikbaar gemaakt op de Facebookpagina en de website van de Kamer. De website zelf, die wel eens wordt verfoeid omwille van het gebrek aan overzicht, wordt overigens niet vernieuwd.

bron: Belga