Everybody's Golf blaast twintig kaarsjes uit

Everybody's Golf blaast twintig kaarsjes uit

Het is mooi meegenomen als je geïnteresseerd bent in golf als je met Everybody's Golf aan de slag gaat. Maar verwacht ook geen sterren aan te treffen à la Dustin Johnson, Jordan Spieth of Tiger Woods. Sinds zijn debuut op de eerste PlayStation onderscheidt de franchise zich namelijk met zijn personages die recht uit een Japanse manga komen. Eerste punt op de agenda: je personage creëren. Daarna verwelkomt Mr Suzuki je op Golf Island, "een plek om golf te ontdekken en je te amuseren".

Na een beetje uitleg ben je klaar om je swing te demonstreren tijdens de eerste tornooien. De gameplay is vrij simpel en toegankelijk voor iedereen. Nadat je de richting hebt gekozen, druk je op de X-knop om de krachtmeter te lanceren. Druk nog eens om de cursor te stoppen op de gewenste sterkte en nog een laatste keer om de precisie van je shot te bepalen. Dat duurt nog geen twee seconden en na een paar keer oefenen slagen zelfs groentjes erin om knappe staaltjes af te leveren.

Je kan deelnemen aan een heleboel tornooien op vijf parcours. Daarbij ontmoet je kleurrijke figuren en kan je items unlocken om je golfer te pimpen. Everybody's Golf heeft ook een paar verrassingen in petto, zoals de mogelijkheid een golfkarretje te besturen of deel te nemen aan viswedstrijden (met 68 soorten vis).

Zowel solo als in multiplayer (lokaal of online) is Everybody's Golf een leuke, efficiënte game voor iedereen met een minimum aan interesse in golf en Japanse anime. Al is het voor nieuwkomers eerst even doorbijten voor ze alle subtiliteiten van de game ontdekken.

(tw)